Vocabulario Macedonio Trabajo - Limpieza DesatascadorКлипот
 LavaplatosМашина за миење садови
Agua Fuerte,Силен вода,
AguarrásТерпентин
AmbientadorОсвежувач на воздухот
BasuraЃубре
Bolsa De La BasuraКеса за ѓубре
BrillantadorBrillantador
CepilloЧетка
ChampúШампон
CuboКоцка
Cubo De BasuraБин
DetergenteДетергент
Detergente LíquidoТечен детергент
Detergente Para La RopaДетергент за облека
DisolventeПотенки
EscobaМетла
EsponjaСунѓерот
FregonaГримаса
Grasa De ZapatosМасти Чевли
Guantes De GomaГумени ракавици
InsecticidaИнсектицид
JabónСапун
LejíaКајгана
PlumeroDuster
Producto De LimpiezaЧистење на производот
Productos De LimpiezaПроизводи за чистење
Quitagrasa, DesengrasanteQuitagrasa, degreaser
QuitamanchasВие отстранувач на дамки
SecadoraФен
SuavizanteОмекнувач
Suavizante Para RopaМазнење За Облека
TendederoОблека линија
TrapoПлатно