Vocabulario Macedonio Entrenenimiento- FotografiaAmpliaciónПродолжување
AmpliadoraЗголемувачи
AmpliarЗголеми
Cable DisparadorАктивирањето на кабел
Cámara DigitalДигитален фото апарат
Cámara FotográficaКамера
Carrete De FotosРолна Фото-Галерија
Contador De FotosКонтра Фото-Галерија
CopiaКопија
Cuarto OscuroТемна соба
Diafragma, AberturaМембрански отворање
DiapositivaСлајд
DisparadorАктивирањето
EnfocarФокус
EnfoqueПристап
FiltroФилтер
FlashФлеш
FotografíaФотографија
FotógrafoФотограф
FotómetroPhotometer
Gran AngularШирокоаголен
ImprimirВерзија за излез
MarcoРамковниот
NegativoНегативни
ObjetivoЦелни
OcularОкуларна
PantallaЕкран
PelículaФилм
PortafiltroХолдер
RetratoПортрет
ReveladoОткриени
RevelarОткриваш
TapaНа врв
TelémetroДалекомер
TeleobjetivoЗум
Toma Para FlashПотребно за да Флеш
TrípodeСтатив
Tubo Del ObjetivoЦевка на целта
VisorВизир