Vocabulario Macedonio Alimentos - BebidasAgua MineralМинерална вода
Agua TónicaТоник вода
AlcoholАлкохол
Batido De LecheМлеко се тресат
Bebida Sin AlcoholГазиран пијалок
BebidasПијалоци
BrandyБренди
CaféКафе
Café Con LecheКафе со млеко
Café DescafeinadoКафе без кофеин
Café ExpresoЕспресо
Café Solo (Sin Leche)Само кафе (без млеко)
CervezaПивото
Cerveza De BarrilНацрт пиво
Cerveza NegraВитко
Cerveza RubiaLager
ChampañaШампањ
Chocolate CalienteТопло чоколадо
GinebraЏин
Jugo De NaranjaСок од портокал
Jugo, ZumoДополнителни Сок
LecheМлеко
LimonadaЛимонада
RefrescoОсвежување
RonРум
Чај
Té De HierbasБилен чај
Té FríoЛаден чај
VinoВино
Vino BlancoБело вино
Vino RosadoВино розе
Vino TintoЦрвено вино
VodkaВодка
WhiskyВиски