Vocabulario Albanés Sociedad - FamiliaAbuelaGjyshe
AbueloGjysh
AbuelosGjyshe
AdopciónAdoptim
Adoptado/AMarrë / A
AdoptarAdoptoj
AhijadaFamulleshë
AhijadoFamull
AhijadosAhijados
BebéFoshnjë
BisabuelaGjyshja e Madhe
BisabueloStërgjysh
BisabuelosStërgjyshërit
BisnietaMbesë
BisnietoStërnip
BisnietosNipërit
CasarseMartohem
CuñadaMotra Në Ligjit
CuñadoKunati
DivorciarseDivorc
EsposaGrua
GemeloBinjak
HermanaMotër
HermanastraMotër nga njerku
HermanastroVëlla nga njerka
HermanoVëlla
Hermanos (Hombres Y Mujeres)Brothers (Burrat dhe gratë)
HijaVajzë
HijastraThjeshtër
HijastroThjeshtër
HijastrosStepchildren
HijoBir
Hijo ÚnicoVetëm Son
Infante, Niño PequeñoChild, e vogla Rinisë
MadrastraNjerkë
MadreNënë
Madre AdoptivaAdoptues Nënë
Madre SolteraNëna Single
MadrinaNdrikull
Mamá, MamiMami, Mami
MaridoBurri
MorirVdes
NacerLind
NietaMbesë
NietoNip
NietosNipërit
Niño Que GateaCrawls fëmijë
NoviaNuse
Novia (En La Boda)Nusja (Në Dasma)
NovioGrazhdar
Novio (En La Boda)Boyfriend (Në Dasma)
NueraDaughter Në Ligjit
PadrastroNjerk
PadreAtë
Padre AdoptivoFoster Parent
Padre Soltero, Madre SolteraParent Single, Nënë Single
PadresPrindërit
Padres AdoptivosPrindërit adoptues
PadrinoNun
PadrinosGodparents
Papá, PapiDaddy, Daddy
ParejaDomethënës Tjetër
ParienteI afërm
ParientesFarefisnor
Primo SegundoKushëri i parë
Primo/APrimo / A
PrometidaNuse
PrometidoPremtuar
SobrinaMbesë
SobrinoNip
SuegraNëna Në Ligjit
SuegroAti Në Ligjit
TíaHallë
TíoUngji
YernaYerna
YernoSon Në Ligjit